Håll Ditt Hår Friskt, Skinande och Vackert

Du kan uppnå och bibehålla vackert, friskt hår genom att följa några enkla regler på en regelbunden basis. Små förändringar ger stora, synliga resultat!

Regelbundna trim: behandla ditt hår till en vanlig trim varannan månad. Be din frisör att klippa av alla slitna, skadade ändar, exempelvis allt från en halv tum till en tum. Ditt hår växer ungefär en centimeter i månaden, alltså även med en vanlig trim kommer håret fortfarande att växa - samtidigt som det ser bättre, friskare och glansigare ut!

Borsta inte för mycket: det är bra att borsta håret för att hålla det glänsande, trasselfritt och friskt, men för mycket borstning har exakt motsatt effekt. En paddel borste är bra för längre hår, och efter en tvätt rekommenderas det att låta håret torka ordentligt, varefter du kan borsta håret grundligt.

Undvik att färga håret för mycket: Blekning och färgning av håret för ofta kan visa sig vara mycket skadligt. Å andra sidan gör färgning att håret ser mer fräscth och glänsande ut - se bara till att du inte färgar det för ofta! 

Dagliga vitaminer och hälsosam kost: Ditt hår älskar vitaminer! Vitamin E, järn, hälsosamma oljor... ditt hår kommer att tacka dig och du kommer att se resultat mycket snabbt. Även om du har en hälsosam kost, se till att håret får extra stöd från exempelvis kosttillskott.

Tillräckligt med vatten och protein: Ditt hår älskar vitaminer, vatten och dessutom vill det ha mycket protein. Vill du veta varför? För det är vad hår är gjort av. Ge ditt hår tillräckligt vatten och protein så ser du till att det blir tillräckligt med byggmaterial för att fortsätta växa och lysande. Brist på någon av dem kommer tyvärr att synnas mycket snabbt i håret.

Kontrollera värmen: Även med värmeskyddsbehandlingar, kan värme vara mycket skadligt för ditt hår. Skydda håret genom att inte använda plattång eller locktång på en daglig basis. Gör det varannan dag, eller, ännu bättre, ge det en paus helt och låt det lysa naturligt. Ditt hår behöver också en semester! Ett bra sätt att ge ditt hår en semester är genom att knyta det i en bulle eller en vacker fläta.

Välj ditt schampo klokt: Vi rekommenderar att du använder ett naturligt schampo - helst sulfatfri schampo. Sulfat är ämnet som gör att schampo skummar, det är därför vi tänker ofta att desto mer skum desto bättre schampo. Fel! Från hårets synvinkel, desto mindre skum desto bättre. Ett naturligt, organiskt och sulfatfritt schampo innebär att ditt hår rengörs på ett naturligt sätt, men får glans, volym och fukt. Kom ihåg att läsa etiketten!